Foto: Jens Gregers Aagaard. Kranie fra Koelbjerg-skelettet, der med sine ca. 10.500 år er det ældste menneske fundet i Skandinavien. Nye DNA-analyser påviser afgørende nyt om skelettet

16 maj 2017   |   Publikationer

Årbog fra Odense Bys Museer

Odense Bys Museers Årbog 2017 udkom 1. april og giver et bredt indblik i museets mangeartede aktiviteter. Museets medarbejdere beretter om et år, der bærer præg af stor travlhed med udstillinger, udgravninger, forskning og store formidlingsprojekter.

Årbogen kommer vidt omkring. Fra historien om en 200 år gammel bebyggelse på Møntergården og fortællingen om, da medierne blev kulturarv, til skildringen af H.C. Andersens æresborgerskab samt beretningen om det 10.500 år gamle skelet fra Koelbjerg, der er blevet analyseret for at afgøre én gang for alle, om skelettet er en mand eller en kvinde. Der er også sidste nyt fra børnelaboratoriet, hvor det hele handler om god kemi. Og så kommer man ikke udenom et dybdegående fokus på Knuds Odense – vikingernes by. 

Alle artikler er skrevet af skribenter, som gerne vil gøre viden og kulturarv levende og tilgængelig for alle læsere. Derudover præsenterer sidste del af Årbogen, som altid, de største højdepunkter fra året, der gik.

Årbog: Odense Bys Museer 2017

Af flere forfattere

Forlaget Odense Bys Museer