Biskop Jens Andersen Beldenak bar våbenskjold på trods af, at han ikke var adelig.

12 juni 2018   |   Nyheder

Byvandring: Magtfulde mænd i Odense

Møntergården inviterer til byvandring i dag tirsdag d. 12. juni kl. 19, hvor arkæolog Mikael Manøe Bjerregaard vil fortælle om Odenses magtfulde fortid.

Møntergården på Odense Bys Museer afholder i aften den 12. juni en byvandring om spor efter magt i Odense. Fortællingen om Odenses historie denne juniaften tager udgangspunkt i middelalderens biskopper og de synlige og usynlige spor, disse magtfulde mænd efterlod sig i byen. De seneste års arkæologiske udgravninger har nemlig gjort museets medarbejdere klogere på netop dette. Men der bliver også tid til fortællinger om de almindelige mennesker, som boede i Odense og blev begravet på Albani Kirkegård. Inspireret af de moderne omvæltninger i centrum fortælles der om byudvikling i 1500-tallet.

Symboler på magt

Mikael Manøe Bjerregaard arbejder for tiden med, hvordan biskopperne skabte deres identitet med de bygninger, de lod opføre og de ting, de omgav sig med. Der er lige fra særlige tagsten til venetianske drikkeglas og sko med såler af portugisisk kork. Det fortæller han mere om på byvandringen, der er gratis og forventes afsluttet cirka 20.30. Deltagerne starter turen kl. 19 ved Møntergårdens røde port i Overgade 48.

Tirsdag 12. juni kl. 19 – 20.30

Møntergården, Overgade 48 – ved den røde port, 5000 Odense C