8 august 2017   |   Nyheder

Det vilde køkken – historisk madskole

Det Grønne Museum i Auning tilbyder vandringer i naturen med henblik på at gæsterne kan høste, tilberede og spise mad fra naturen, som man gjorde det over ildstedskøkkenet. Alt imens de bliver klogere på madens kulturhistorie.

Det Grønne Museum. Ildstedskøkkenet er den periode i vores madhistorie, hvor vi måtte tilberede maden over ild i den åbne skorsten. Råvarerne, vi havde til rådighed, var høstet i umiddelbar nærhed af gårdene og landsbyerne. I marken og i haven – i skoven og ved havet. Vi udnyttede så meget spiseligt af den vilde natur, som det var muligt. Faktisk var det så almindeligt, at de danske konger måtte formulere regler for, hvad der måtte høstes og hvor meget hver person måtte indsamle.

I den historiske madskole i MADENS HUS på Det Grønne Museum udfordrer man nutidens syn på brug af ingredienser. Gæster skal være med til at indsamle af naturens spisekammer. Høste på lokaliteter, som indeholder mangfoldige ingredienser, som for de fleste er ukendte og finurlige. Både på forskellige tidspunkter af året og i forskellige typer af natur. Gæsterne  tænder op i ildsted og brændekomfurer, arbejder med de gamle køkkenredskaber, tilbereder og spiser maden imens museets medarbejdere fortæller om ildstedskøkkenets historiske madepoke og kulturhistorien bag de høstede ingredienser.
Se mere: www.detgrønnemuseum.dk