Fotografi af Jens Søndergaard. Foto: Jens Søndergaard Museum.

14 maj 2018   |   Nyheder

Farvekraft af helvede til

Journalisten og instruktøren Anne Holst Moulvad viser 2. pinsedag sin nye film om Jens Søndergaard og fortæller om det store arbejde med at lave den.

Jens Søndergaards Museum i Lemvig lægger hus til en forevisning af en ny film om den autodidakte, ekspressionistiske maler Jens Søndergaard (1895-1957). I henved 4 år har journalisten og instruktøren Anne Holst Moulvad arbejdet på en dokumentarfilm om kunstneren. Hun har interviewet adskillige, der har kendt Jens Søndergaard eller ejer et eller flere af hans værker. Filmen giver et indblik i en følsom kunstner, der både var selvhævdende og sart, ensom og udadvendt. Hans barnlige sjæl levede side om side med en voldsom kunstnerisk udtrykskraft. Han elskede at udtrykke sig med farve og ville skabe ”Farvekraft ad helvede til”. Deraf titlen.

Museet afholder arrangementet sammen med Folkeuniversitet i Lemvig. Både foredrag og film foregår i kunstnerens eget museum, der i mange år var hans sommerhus og udgangspunktet for en stor del af hans kunstneriske virke.

Arrangementet er en del af Kultur til Kanten, som hvert år arrangeres i Ferring og Bovbjerg.
Entre, foredrag og film: 100,-

Tidspunkt: Mandag 21. maj 2018 kl. 14:00