Rudolph Suhrlandt: Portræt af Thorvaldsen fra 1810

3 august 2017   |   Nyheder

Fondsstøtte til digitalt forskningsprojekt om Thorvaldsen

Digitaliseringsprojekt på Thorvaldsens Museum har modtaget 8.7 millioner i fondsstøtte og kan dermed fortsætte udbyggelsen af et digitalt arkiv med samtlige af Thorvaldsens værker.

Thorvaldsens Museum. Det digitale forsknings- og formidlingsprojekt “Bertel Thorvaldsen – kilder og kontekst” har modtaget 8,7 mio. kr. i fondsstøtte og kan dermed fortsætte ca. 4 år. Projektet indebærer udviklingen af et brugervenligt digitalt arkivformat og forskning i de gamle kilder. Det historiske materiale om den nyklassicistiske billedhugger omfatter p.t. over 9.700 dokumenter – fra bestillingskontrakter og professionelle korrespondancer til omtaler i datidens aviser, hyldestdigte og personlige breve til og fra Thorvaldsens kolleger, familie og kærester.

Alle dokumenter er digitaliserede og offentligt tilgængelige på www.arkivet.thorvaldsensmuseum.dk. Millionbevillingerne giver både mulighed for at fortsætte grundforskningen og formidlingen på nettet, og for at udvikle et avanceret digitalt katalog over alle Thorvaldsens skulpturer og tegninger. Den berømte billedhuggers arbejder er spredt over hele jorden, og det nye katalog skal give et samlet overblik over samtlige Thorvaldsen-værker.