Flemming Rune ved Jameson Land, Østgrønland. Foto: Flemming Rune.

9 marts 2018   |   Nyheder

Foredrag om Grønlands Flora fra nord til syd

På Rønnebæksholm Kunsthal i Næstved holder biologen, haveelskeren og naturmennesket Flemming Rune foredrag om Grønlands flora.

Rønnebæksholm er vært for biolog Flemming Runes foredrag om planter i Grønland onsdag den 14. marts. Grønland er verdens største ø, med mere end 2000 km fra nord til syd. Siden 1700-tallet er Grønlands planteliv blevet udforsket og kortlagt af opdagelsesrejsende og videnskabsfolk. I disse år er Flemming Rune, biolog, forfatter og kendt fra tv (bl.a. DR1-Kyst til kyst) i gang med at udarbejde en ny grønlandsflora, der skal udkomme i 2021. Han har rejst over 25 somre i næsten alle dele af Grønland, fotograferet og indsamlet et helt enestående materiale. I foredraget viser han en række storslåede billeder og fortæller den fascinerende historie om naturen i en af verdens barskeste egne.

Rønnebæksholm viser for øjeblikket en udstilling om kunstneriske kortlægninger af Grønland igennem 100 år, som præsenterer en række vidt forskellige kunstneriske greb og metodiske tilgange til kortlægningen som form. Fælles for de kunstneriske kortlægninger er, at de på andre måder end den videnskabelige tager ejerskab over et land og en historie og viser, at fortællingen altid hører med til det at kortlægge. Den kan man passende se samtidig.

Pris for foredrag: 50 kr. Billetter købes i døren (kontanter, dankort og MobilePay modtages). Tilmelding er nødvendig og skal ske senest d. 12. marts til udstillingsinspektør Rebecca Vestervang Chong.

14.3.18, kl. 19.-21.