Nina Saunders: Gretas Party 2015. Foto: Tom Sibley

17 maj 2017   |   Udstillinger

Humoristisk og grotesk Nina Saunders på Kunsten

En hjort med brækkede stoleben, en lystig sofa i dansesko og en hær af soldaterstøvler. I en ny udstilling på Kunsten i Aalborg forenes chesterfieldmøbler med udstoppede dyr og bliver til sjove, foruroligende og virkelighedsfjerne skulpturer. De surrealistiske værker er skabt af den dansk-britiske kunstner Nina Saunders.

Kunsten. Saunders har som kunstner og selvlært møbelpolstrer siden 1990’erne arbejdet med at ændre møbler, så de glider ud af deres funktion som brugsgenstand og nærmest for øjnene af os vokser, smelter og vrider sig indtil de finder deres nye form. I de senere år har udstoppede dyr også fundet vej til Saunders’ værker. Hvor de tidligere værker med møbler var forbundet med hjemmet, intimsfæren og den småborgerlige idyl repræsenterer dyrene drifter, følelser og det ukontrollerede, som pibler frem under pænhedens facade og er med til at forme fortællingerne.
 
Udstillingstitlen ”I Heard a Voice in the Midst of the Four Beasts” er inspireret af en Johnny Cash sang ”The Man Comes Around” fra 2002. I sangen er der mange bibelske referencer, og citatet stammer fra Johannes’ Åbenbaring, hvor apokalypsens fire ryttere beskrives – en hvid hest, der repræsenterer nederlag, en rød hest, der repræsenterer krig, en sort hest, der repræsenterer sult og en bleg hest, der symboliserer døden.
 
17. maj – 20. august.