23 november 2017   |   Nyheder

Jul på Museum Vestfyn

December er juleudstillingernes, gløggens og juleknasens tid på mange museer. Museum Vestfyn byder på en række arrangementer både inden- og udendøre i juletiden.

Museum Vestfyn slår den 9. december dørene op til julehygge og sang i Frederik Ernsts Have. Museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen byder velkommen til Syngedrengene Valdemar Thorsø og Thomas Obeth, som styrer dagens musikalske program. Kl. 13 er der gratis omvisning i Ernsts Samlinger. Haven vil være stemningsfyldt pyntet med lys og museet byder på gløgg og juleknas. Arrangementet er gratis. Søndag d. 10. december er der også gratis adgang til Frederik Ernsts Have i tidsrummet kl. 12-15. Her kan man på egen hånd nyde den smukke have. Museet byder på kaffe og en julesmåkage.

I weekenden d. 16. og 17. december kan man opleve Assens på egen hånd gennem familievandringen ”I Skrådrengens fodspor” og finde ud af, hvad en af de unge arbejdere på en tobaksfabrik kan have ønsket sig til jul i 1896. Materiale til familievandringen udleveres i Willemoesgaarden, begge dage kl. 12-15. Det er gratis at deltage i vandringen.

Onsdag d. 29. november samt onsdag d. 6. og 13. december, kl. 17-18 inviterer museet på en lygtevandring i Assens efter mørkets frembrud. Her kan man høre fortællinger om købstadens mennesker, gader og bygninger. Lygtevandringen starter foran Willemoesgaarden. Pris: kr. 50 (kontant eller Mobile Pay). Søndag d. 17. december kl. 17-18 afholdes en ekstra lygtevandring i forbindelse med julearrangementet i Assens.