Birthe Larsen design - nålepuder

9 juni 2017   |   Nyheder

Klosterlund kildemarked

Søndag den 11. juni er der Kildemarked på Klosterlund Museum i Engesvang. Her præsenteres en række arbejdende håndværksteder, arkæologiske udstillinger, historiefortællinger og spidstegt lam.

Klosterlund Museum & Naturcenter. I Midtjylland er Klosterlund Kildemarked en årligt tilbagevendende begivenhed. På Klosterlund Museum udstilles nogle af Museum Midtjyllands mest spektakulære arkæologiske fund, f.eks. Kiderishjulet, som er Nordeuropas ældste bevarede hjul. Der er også mulighed for at se to arkæologiske udstillinger. At grave i fortiden viser museets store samling af træspader fra jernalderen. De er fundet i moser i det gamle Hammerum Herred og har sandsynligvis været brugt til datidens mindre intensive tørvegravning. Under Hjul er en udstilling med udgangspunkt i fundene fra motorvejsudgravningerne i Herning og Ikast-Brande Kommuner. Udstillingen viser genstande fra gravpladser, bopladser og aktivitetsområder fra jægerstenalderen til middelalderen.

Gamle håndværk

Kildemarkedet har et væld af boder med husflid, kunsthåndværk og udstillinger, arbejdende håndværksteder og demonstration af gamle arbejdsprocesser. F.eks. udstiller Conny Kristensen fra Mors børster og viser, hvordan børsterne bindes. Bente og Ronald Nielsen kommer og viser den gamle strikketeknik nålebinding og viser ligeledes kurve fremstillet i løbbinding, som er en gammel kendt teknik, der også går under navnet halmbinding. Teknikken er kendt verden over og her i Danmark har man traditionelt brugt ruglanghalm. Engesvang Lokalhistoriske Forening organiserer spidstegning af lam og Klode Mølle Borgerforening sælger hjemmebagte vafler. Herning Seniorlandmænd er også med på Kildemarked. De viser bl.a. orkis- og kniplingsteknikker. Kontrolassistenten Gunnar Andersen viser, hvorledes man tidligere tog prøver af mælken ude på gårdene imens Poul Erik Bærentsen udstiller og demonstrerer historiske el-hegn.

Søndag den 11. juni 2017 kl. 10-17