Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

28 juni 2018   |   Nyheder

Kratlusker, skattejæger eller naturkæmper

Naturhistorisk Museum i Aarhus kridter feltskoene i sommerferien, pudser luppen og går på opdagelse til lands, til vands og i luften.

Nogle er fødte kratluskere. De stikker hellere end gerne hovedet i busken og er altid på jagt efter spændende dyr, som skal inspiceres. De skal måske med på den daglige Mini-Xpedition kl. 11.30-12.00, hvor man går på opdagelse i Universitetparkens "vilde natur". Her kan man springe på hovedet i hækken, udforsker søen og undersøge, hvad der lever under formuldede blade på jorden. De mange krible-krable dyr tager man tilbage til museets forskerhjørne til nærmere undersøgelse under lup.

Andre er mere Indiana Jones-typen, der elsker at løse mysterier blandt naturens vilde dyr. De skulle måske på opdagelse i museets udstillinger hele sommeren igennem med Sommerskattejagten i hånden. I udstillingen "Home Sweet Home", som kører frem til d. 12. august, bliver man udfordret på sin viden om alverdens dyr; hvor de bor, om de er gør-det-selv typen eller besættertypen, og hvordan man kan hjælpe fugle og pindsvin til et godt hjem. Men pas på! Slangerne ligger på lur.

Grib telefonen og vær beredt! Året er 2077 og naturen er udryddet. Den onde Dr. Polluti styrer verden, men der er håb forude. Er du naturkæmper eller natur-be-kæmper? Man vælger selv, om man vil hjælpe modstandsbevægelsen med at genskabe naturen eller om man hellere vil assistere Lille onde Polle i at udslette naturen én gang for alle. Missionen foregår i Universitetsparken og er åben døgnet rundt fra d. 30. juni - 31. oktober.

Uanset hvilken typer man er, så får alle mulighed for at komme helt tæt på dyrene - bogstaveligt talt! Nogle er forskerspiren, der bare må vide, hvad de små pelsede belægninger på tang er for nogen væsener. Eller hvor meget naturens "Kinderæg", uglegylpet, egentlig kan afsløre. Under luppen vokser en helt ny verden frem.

Aktiviteterne foregår i skolernes sommerferie (lørdag den 30. juni til søndag den 12. august - begge dage inklusiv).