"Bryndhild". Foto: Christian Warrer.

5 oktober 2018   |   Udstillinger

Kunstfærdige vikingeskibe

Glaskunstnere og et møbelsnedkeri gik sammen om udviklingen af vikingeskibe i glas og træ, som relativt hurtigt gik verden rundt på udstillinger. Skibene kan frem til årsskiftet ses på Glasmuseet i Ebeltoft.

Glasmuseet i Ebeltoft udstiller fra i morgen den 6. oktober en række skulpturelle vikingeskibe af glas og træ. De opstod i et inspirerende samarbejde og naboskab mellem glaskunstnerne Backhaus-Brown og møbelsnedkeriet Egeværk. Glasskibene er skulpturer med et nutidigt formsprog, og en hyldest til de sagnomspundne, historiske vikingeskibe. Vikingetiden varede ikke mere en cirka 300 år, og meget af magien og fascinationen ved den æra findes i de smukke, udgravede vikingeskibe, og det fornemt forarbejdede tilbehør. Fascinationen ved håndværk, der bogstaveligt talt kan fortælle historier til et publikum mere end 1000 år efter håndværkets udførelse, fascinerer og inspirerer de fire kompromisløse kunsthåndværkere på Hundested Havn.

I udstillingen på Glasmuseet Ebeltoft præsenteres omkring tyve Glasskibe. Skibene har blandt andet været vist i London, Chicago, Seattle og Venedig. Nanna Backhaus Brown og Andrew Brown har drevet fælles værksted siden 1993 - først i Kregme, Nordsjælland, og fra 2008 på havnen i Hundested.

Udstillingen er den fjerde i en række af udstillinger, der under betegnelsen Mapping Denmark har til hensigt at præsentere publikum for danske glaskunstnere og værksteder i bredeste forstand. I denne udstillingsrække har vi tidligere præsenteret værksteder og kunstnere fra Nordjylland, København og Bornholm.

6.10.18. – 29.12.18.