Designstuderende i arbejde. Foto: Mathias Ambus.

7 december 2017   |   Udstillinger

Menneske og Materiale – udstilling af designelever

Ny særudstilling på DesignMuseum Næstved med projekter af designelever fra Vallekilde Højskole og Textilskolen i Holte undersøger hvad materialer er, hvad de kan og hvordan de påvirker os.

Næstved Museum åbner søndag den 10. december en udstilling om materialeegenskaber og materialeforbrug. Stort set alt, hvad vi omgiver os med består af noget, der enten er skabt, udvalgt, forarbejdet og bearbejdet. Alle de materialer, vi hele tiden mødes af, har deres helt egne kredsløb, hvor de bliver til, forbruges, opslides, tyndslides og ældes. Det er netop disse vilkår, der har dannet udgangspunktet for elevernes arbejder. Ifølge Mette Bielefeldt Bruun, som er leder af Næstved Museum, handler det dels om at forstå, hvad ting, vi omgiver os med, er produceret af, dels det stigende forbrug i den vestlige verden. Udstillingen vises i den ene af Næstved Museums bygninger, nemlig Boderne, hvor der vises udstillinger af kunsthåndværk og design. Næstved Museum er en del af Museum Sydøstdanmark.

10.12.-30.12.