Sophie-Charlotte Gautier i Staby. Pressefoto.

31 august 2017   |   Nyheder Udstillinger

Ny kunstfestival: MEETINGS

En ny video- og performancefestival i Midt- og Vestjylland har fokus på det lokale levede liv. Både danske og udenlandske kunstnere er inviteret med og har skabt en række værker, der tager udgangspunkt i de mennesker og de steder, de møder.

Video- og performanceprojektet MEETINGS sætter rammerne for helt nye møder. Først og fremmest i kraft af mødet mellem inter­nationale samtidskunstnere og de midt- & vestjyske lokaliteter og de folk der bor der, ved skabelsen af en række nye video- og performanceværker, der tager udgangspunkt i den midt- og vestjyske hverdag. Men også i mødet mellem kunstværk og publikum, og herigennem mødet med nye sider af de ’andre’, os selv og vores sted. Festivalen præsenterer desuden en række tidligere producerede videoværker, men ligesom MEETINGS-værkerne med fokus på stedet og mødet. Værkerne vises på utradi­tionelle steder, som lader og udhuse, et lager, en bedding, en kirke, et forladt hus, en bunker, og der er gratis adgang til de fleste arrangementer. Desuden er det muligt at deltage i et åbent symposium med de kunstnere, der har produceret værker til festivalen, fra 31. august til 4. september.

MEETINGS-festivalen er en del af et 4-årigt kunstnerisk initiativ og samarbejde på tværs af en række midt- og vestjyske kommuner, der på sigt skal danne grundlag for et internationalt artists in residence- og udvekslingsprogram i Midt- og Vestjylland. Kunstfestivalen er organiseret af foreningen ET4U sammen med adskillige lokale foreninger og institutioner og får støtte af bl.a. Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Statens Kunstfond. Læs mere her.

MEETINGS. 1. – 10. september.