Foto: bogens forside

24 august 2017   |   Publikationer

Plakater fra Europa

Hvordan er plakater blevet brugt og hvordan bruger man dem i dag? Hvori består forskellene og lighederne på de forskellige europæiske landes brug af plakater og hvordan har de ændret sig op igennem historien? Det fortælles der om i en ny bog fra Den Gamle By.

Igennem en ny og en ældre plakat fra samtlige 56 lande i Europa, fortæller bogen Hvad er Europa? Plakater fra en verdensdel om de begivenheder, der har udspillet sig i tidsrummet mellem de to plakater og om det enkelte lands udvikling. Plakaterne stammer fra Dansk Plakatmuseums allerede eksisterende samling og fra en aktiv indsamling, hvor især de nyere plakater er indhentet fra hele Europa i tæt samarbejde med de enkelte lande, der dermed har fået muligheden for aktivt at tilkendegive, hvordan de gerne vil præsentere sig selv for omverden i dag. Der er tale om politiske plakater, turistplakater, propagandaplakater, teaterplakater, reklameplakater, mobiliseringsplakater, kampagneplakater, festivalplakater, filmplakater, transportplakater, museumsplakater og valgplakater.

Elsebeth Aasted Schanz

Hvad er Europa? Plakater fra en verdensdel