Gunhild Aabergs værker

22 juni 2018   |   Nyheder

Pris til det sublime kunsthåndværk

Statens Kunstfond præmierer udstillingen ”Keramiske Veje 2018 – sammen og hver for sig”, der netop nu kan opleves på CLAY Keramikmuseum.

Statens Kunstfonds Legatudvalg har valgt at præmiere keramikerne bag den aktuelle udstilling med Keramiske Veje på CLAY: "Udstillingen 'Keramiske Veje 2018 - sammen og hver for sig' er en overbevisende og stærk demonstration af den keramiske knowhow, som afspejler den livslange erfaring. Her er tale om sand form - , dekorations- og materiale-ekvilibrisme. Helt igennem sublimt kunsthåndværk fra den ”gamle garde” inden for dansk studiokeramik. Udstillingsgruppen Keramiske Veje har eksisteret siden 1985, og består i dag af keramikerne Beate Andersen, Bente Hansen, Sten Lykke Madsen, Bodil Manz, Malene Müllertz og Gunhild Aaberg. På udstillingen kan man også opleve en række unikke værker af Jane Reumert, der gik bort i 2016.

Gruppens medlemmer præmieres med 60.000 kr. for, som det hedder i begrundelsen, ”vedholdende og fortsat at udvikle keramikkens potentiale med stort håndværksmæssigt overskud til kunstnerisk frihed ”. Udstillingen på CLAY kan opleves indtil 30. sept. 2018.