20 juni 2017   |   Nyheder

Rolig som et æsel

Søndag den 25. juni bliver Den Fynske Landsby indtaget af en masse små æsler, der vil vise alle deres færdigheder som arbejdsdyr. Hvis man ellers behandler dem ordentligt.

Den Fynske Landsby. I 1800-tallet var æslet som arbejdsdyr meget almindeligt på Sydfyn. Det er udgangspunktet, når Den Fynske Landsby holder Familiedag den 25. juni med fokus på æslet - både som det blev brugt førhen, og som det bruges i dag. Man kan møde æselforeninger, der viser deres dyr frem og demonstrerer, hvordan man arbejder med dem, og der vil også være mindre oplæg om, hvordan man passer og omgås æsler.

Æselvandring i Andalusien

Maria Friis arbejder til dagligt i Den Fynske Landsby, men er også æselejer i Spanien. Hun vil fortæller om sin vandringstur gennem Andalusien, hvor hun kun var i følgeskab med sine æsler;

"Da jeg begav mig ud på min lange vandring med mit æsel, anede jeg ikke, hvad der ventede mig. Jeg havde for eksempel aldrig forestillet mig, at jeg skulle give mit æsel en neongul trafikvest på af frygt for, at han skulle blive snigløbet af jægere i det område, vi havde slået lejr i for natten - eller at vi skulle entrere en landsby eskorteret af to politibiler."

På familiedagen kan man også smage Landsbyens hjemmebryggede øl, køre i hestevogn og møde mange af formidlerne fra Levende Historie.

Søndag den 25. juni kl. 11 – 15