Foto: Nationalmuseet

1 juli 2018   |   Nyheder

Se landskampen Danmark-Kroatien på Nationalmuseet

Hør om vilde kroatiske krabater og se Danish dynamite fra 1986. søndag 1. juli på Nationalmuseet

I dag spilles den afgørende kamp mod Kroatien. Nationalmuseet holder derfor ekstraordinært Palægården åben og viser kampen på storskærm. For hvert mål Danmark scorer udlodder Nationalmuseet 10 årskort til de fodboldfans, som ser kampen på Nationalmuseet. Man kan købe øl og vand i Palægården før og under kampen.

Som opvarmning inden kampen fortæller seniorforsker Karsten Skjold Petersen om, hvordan den danske hær i 1600-tallet mødte kroatiske soldater i felten. Mødet gjorde et stort indtryk og gav anledning til talemåden "De vilde krabater".

Danish dynamite fra 1986 er kulturarv
I Forhallen udstiller museet ikoniske fodboldgenstande fra danske fans under VM i Mexico i 1986.
Kom og se en klaphat, en fodboldtrøje og et tørklæde, der blev symboler på de fredsommelige og festlige "roligans", der er kontrast til den voldelige hooliganisme. Se genstandene fra 29. juni til 15. juli.

Tid og sted
Søndag 1. juli kl. 20.00, Nationalmuseet, Palægården med indgang fra Frederiksholms Kanal 12