Foto: Thomas Rahbek

21 juni 2017   |   Nyheder

Slots- og Kulturstyrelsen rykker ud

I dag åbner den gamle andelsmælkekondenseringsfabrik "Kondensen" i Nykøbing Falster dørene for Slots- og Kulturstyrelsens officielle åbning og fejring af styrelsens nye afdeling.

Udflytning. Slots- og Kulturstyrelsen åbner i dag deres nye afdeling i Nykøbing Falster, som rummer center for kulturarv, der administrerer fortidsmindeloven og bygningsfredningsloven, udfører arkæologiske undersøgelser og fører tilsyn med knapt 33.000 fredede fortidsminder og 9000 fredede bygninger. Derudover finder man også enheden for Slotte, Ejendomme og Haver, der har ansvaret for drift og vedligeholdelse af en række af statens slotte, haver og kulturejendomme.

"Jeg synes, vi har fået skabt nogle gode arbejdsforhold her i Nykøbing Falster. Det har været en lang proces med at få alle brikkerne til at falde på plads og selvfølgelig også en svær opgave på mange måder. Jeg er glad for, at vi har fået etableret en afdeling med nogle rigtig dygtige og dedikerede medarbejdere, der har en utrolig vigtig viden om vores fælles kulturarv." Udtaler direktør Jesper Hermansen.

Åbningen af styrelsens nye afdeling er et led i regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser, der blev udmeldt i oktober 2015.