Udsnit fra Søren Seebachs omfattende samling af glas fra Holmegaard Glasværk. Foto: Finn Mannford.

29 september 2017   |   Udstillinger

Sørens Samling – glas fra Holmegaard

Med udstillingen Sørens Samling – af glas fra Holmegaard præsenterer Glasmuseet Ebeltoft et udvalg af unika, prototyper og brugsglas fra den private samler Søren Seebachs skatkammer af glas, fremstillet på Danmarks berømte glasfabrik, det nu lukkede Holmegaard Glasværk.

Glasmuseet Ebeltoft. I en ny udstilling ser museet tilbage i tiden og tager afsæt i fabriks- og masseproduktionen. Normalt viser Glasmuseet den helt nye udvikling inden for glaskunsten og ikke det serielt producerede glas, som glasværkerne i sin tid stod for. Men navnet og brandet Holmegaard har i generationer været med til at forme danskernes blik på glas. Udstillingen er en introduktion til den fabrik og den designtradition, der definerer historien om dansk brugsglas. Med udstillingen ønsker museet samtidig at perspektivere og nuancere fortællingen om studioglasset og belyse snitfladerne mellem studioglasset og glasværkerne, idet flere af de udøvere, der designede glas for Holmegaard, er repræsenteret i museets permanente samling.

Udstillingen er samtidig et portræt af en passioneret samler. Søren Seebach bor i Århus og stødte tilfældigt på glasset. Efter købet af det allerførste emne – en skål designet af én af Holmegaards mest kendte designere, Per Lütken - udviklede passionen for glas sig hurtigt. Alt i alt rummer samlingen 3500 genstande og regnes for én af de mest betydelige private samlinger af glas fra Holmegaard Glasværk.

11.12.17 – 8.4.18