6 juni 2018   |   Udstillinger

Vindmøllen og vindmøller - Da Skjern voksede møllen over hovedet

I mere end 100 år har der stået en vindmølle på Marupvej i Skjern. Inden da stod den på torvet i Skjern, og inden da i Albæk. Men den berejste mølle har nu stået hvor den står i mere end 100 år, faktisk 101 år. Nu åbner møllen med to ny udstillinger om vindmøllen og vindmøller.

Ringkøbing Skjern Museum er ved at lægge sidste hånd på en ny udstilling om Skjern Vindmølles historie. Vindmøllen blev flyttet fra Albæk da Skjern var ved at udvikle sig til en rigtig stationsby og mølletorvet blev et af samlingsstederne i den voksende by. Da 1. Verdenskrig ramte resten af Europa kunne det mærkes i Danmark. Brændstof blev pludselig meget svært at få fat i og møllen der næsten kun kørte på det var i store problemer. Den lille by den var flyttet til havde nemlig vokset den over hovedet og det gjorde det svært for møllen kun at køre på vindenergi. Møllen blev derfor flyttet til Marupvej. Skjern Vindmølle flyttede sig for andre og for nye tider.

Fra stubmøller til havvindmøller

Der er intet nyt i at bruge vindenergi i Danmark. Faktisk har man siden middelalderen brugt vindenergi og i den nye udstilling “Vindmøller” på Skjern Vindmølle kan I opleve vindmøllernes historie, helt tilbage fra de gamle stubmøllerne til de store vindmøller vi kender i dag. Udstillingen er en kronologisk rejse, der byder på oplevelser for både børn og voksne!

Åbent torsdag og søndag kl. 13-17 Entré: Voksne: 50 kr. Børn u. 18 år i følge med voksne kommer gratis ind.

17.6.- 26.8.