Nyheder

Børn laver myrejagt på præcis samme måde som forskeren selv. Foto: Statens Naturhistoriske Museum

15 januar 2019   |  Nyheder   |   af Mia Lindegaard Pedersen, Julie Koch Sheard og Anders P. Tøttrup, Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet.

En international frivillighedstrend der skaber nye muligheder for forskningen.

Læs mere

Foto: Museum Østjylland

3 september 2018   |  Nyheder

Arkæologerne på Museum Østjylland kan i disse dage stable sølvmønter, sølvsmykker og sølvbarer fra vikingetiden i høje stakke. Fundet af en 2,7 kilo...

Læs mere

Torben Trier Christiansen fra Nordjyllands Historiske Museum har i en ny ph.d.-afhandling analyseret tusinder af små metalgenstande fundet af private metaldetektorbrugere – og sammenstillingen af deres fund giver nu et helt nyt overblik, som ændrer historien. (Foto: Nordjyllands Historiske Museum).

11 juli 2018   |  Nyheder

Mere end 20.000 detektorfund fra områder omkring Limfjorden er bearbejdet og danner nu baggrund for en ph.d., der føjer ny viden til fortællingen om...

Læs mere

Gunhild Aabergs værker

22 juni 2018   |  Nyheder

Statens Kunstfond præmierer udstillingen ”Keramiske Veje 2018 – sammen og hver for sig”, der netop nu kan opleves på CLAY Keramikmuseum.

Læs mere

Foto: Maria Dønvang

20 juni 2018   |  Nyheder

På M/S Museet for Søfart kan man sommeren over bygge og ræse med LEGO skibe på museet og komme om bord på et ægte Fyrskib.

Læs mere

En mængde rige metalfund fra Odenses opland vidner om, at hele Odense Fjord-området har været usædvanligt rigt i tiden omkring vikingetiden.

18 juni 2018   |  Nyheder

Den traditionelle dåbsattest fra år 988 er sat ud af spil, og det konkluderes, at Odense er blevet ældre og giver den manglende brik til de tidlige...

Læs mere

SE ALLE NYHEDER

Pressemeddelelser og billeder sendes til info(at)danskemuseer.dk