Delauney-Belleville. Foto: Danmarks Tekniske Museum

11 april 2018   |   Nyheder

Kongehusets første bil strækker hjul

Søndag den 15. april viser kongehusets første bil Delaunay-Belleville, hvad den kan, når den giver den gas ved Danmarks Tekniske Museum. Det er en enestående oplevelse at se den strække hjul, og efterfølgende bliver der også tændt op under en af verdens ældste forbrændingsmotorer, Otto & Langen.

Teknisk Museum er indehaver af Kongehusets første bil anno 1906, som skal luftes på søndag d. 15. april. Delaunay-Belleville har 20 hestekræfter og er bil nr. 232 indregistreret i Danmark. Bilen tilhørte Prins Valdemar og Prinsesse Marie. Den var det første automobil i det danske kongehus og fik betegnelsen "K1".

Delauney-Belleville er en del af museets bilsamling, der spænder over biler fra 1888 og frem til i dag. Demonstrationen af Delauney-Belleville vil finde sted kl. 11. Samme dag kl. 13 vil museets fascinerende Otto & Langen gasmotor blive præsenteret og startet op med hiv og sving. Motoren er den første serieproducerede forbrændingsmotor overhovedet og hører til blandt de 20 ældste forbrændingsmotorer i verden, der stadig er i køreklar stand.

Arrangementet foregår søndag den 15. april. Det er gratis at deltage, når der er betalt entré til museet. Hver opmærksom på at i tilfælde af dårligt vejr, må man nøjes med at se nærmere på hvordan bilen virker indendørs.

Se mere info på www.tekniskmuseum.dk