Foto: Viborg Museum

27 november 2017   |   Publikationer

Ny bog om Domkirkekvarteret i Viborg

Viborg Museum præsenterer en helt ny tematisk bogserie med titlen ”Viborgstudier”. Den første bog går i dybden med Domkirkekvarterets historie i Viborg.

Viborg Museum har for nyligt præsenteret første udgave af museets nye bogserie ”Viborgstudier”, som tager læserne med gennem 1000 års danmarkshistorie i Viborg. Domkirkekvarteret i Viborg indtager en vigtig plads i danmarkshistorien. Stedets historie rummer nøglen til at forstå tilblivelsen af det moderne Danmark og monarkiets, kirkens, retsstatens og demokratiets udvikling i 1000 år. Bogens giver læserne indblik i historiske detaljer om domstolsbyen, kongehyldningerne på Landstinget i Viborg, Domkirkens historie, Snapstingsmarkedet og reformationsbyen Viborg. Bogen giver også en indsigt i bygninger, byrum og i det hele taget dagliglivet i Domkirkekvarteret i Viborg.

”Vi er på Viborg Museum stolte over at kunne præsentere vores nye bogserie ”Viborgstudier”. I 2015 offentliggjorde Viborg Kommune visionen for fremtidens Domkirkekvarter, der skal være et kulturelt kraftcenter. Derfor har det været oplagt at dedikere den første bog i museets nye bogserie til historien om Domkirkekvarteret i Viborg. Netop Domkirkekvarteret i Viborg har udgjort den scene, hvor reformationen og mange andre milepæle i danmarkshistorien har fundet sted. De seks eksperter, der har forfattet bogens artikler, skal have en stor tak for deres bidrag. De forskellige, faglige vinkler på Domkirkekvarterets udvikling gør bogen til et gedigent værk om Viborgs historie”, udtaler museumschef Brian Wiborg.

Viborgstudier 1

Red. Lars Agersnap Larsen, flere forf.

Viborg Museum