Foto: Næstved Museum

6 august 2018   |   Udstillinger

Vi samler på glas – udstilling og loppemarked

På Næstved Museum er de vilde med glas. Derfor kan man for øjeblikket se udstillingen ’Vi samler på glas’ og på søndag kan man ydermere kombinere besøget med et glasloppemarked.

DesignMuseum Næstved viser for øjeblikket særudstillingen”Vi samler på glas”, som er arrangeret i samarbejde med Glashistorisk Selskab Holbæk i anledning af sammenslutningens 25-års jubilæum. Her viser de deres samlinger af glas fra hele Norden, heriblandt mange sjældne glas fra Holmegaard Glasværk. Her kan man se vinglas, glashinkesten, karafler, snapseglas og unikke kunstglas.

På søndag d. 12. august kan man så kombinere udstillingbesøget med et glasloppemarked, som Næstved Museum arrangerer i et samarbejde med Glashistorisk Selskab Holbæk. Her vil det være muligt at købe lidt til glassamlingen derhjemme – både af den almindelige slags, de billige røverkøb og de avancerede og sjældne kunstværker af glas. Turen til loppemarkedet kan passende kombineres med en tur på udstilling.

En række glassamlere stiller op med deres store glashistoriske viden indenfor i museet til glasvurderinger mellem kl. 11.00 og 15.00 – så ligger du selv inde med et sjovt, anderledes og spændende glas, så kom indenfor og få det vurderet af kyndige fagfolk.

Kig forbi bag Sct. Peders Kirke i Næstved søndag d. 12. august kl. 10.00 – 15.00.